Aluminium deuren: waarom zou je daarvoor kiezen?

Als het om deuren gaat, is aluminium het meest gebruikte materiaal, vooral bij de constructie van aluminium deuren voor woningen. De duurzaamheid, sterkte en veelzijdigheid hebben het tot één van de meest functionele elementen op de markt gemaakt.

Als je overweegt om de deuren van je woning te veranderen, hebben we veel redenen om aluminium deuren aan te bevelen. Ongeacht hun locatie passen deze deuren zich, zowel binnen als buiten, aan elk type ruimte aan.

Een ander voordeel van de onfeilbare aluminium deuren is dat ze werken als een barrière om de kou te isoleren. Bovendien dienen aluminium deuren als een isolator van harde geluiden. Er zijn echter nog meer redenen om ze in huis te plaatsten. We zetten ze voor je op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van aluminium deuren?

Makkelijk te installeren

Het grote voordeel van aluminium deuren is dat ze eenvoudig te installeren zijn. Je kunt ze kopen in een hogere of lagere dichtheid en ze overal, zelfs in gebieden met ruimteproblemen, plaatsen.

Isolerend tegen koude en warmte

Aluminium is een uitstekende energie-isolator, dus is het succesvol in het voorkomen van het binnendringen van koude of warmte. Het is ook uitstekend geschikt voor het isoleren van geluid, op voorwaarde dat het de juiste behandeling voor deze functie heeft ondergaan.

Verschillende esthetische afwerkingen

Aluminium deuren zijn verkrijgbaar met imitatiehoutafwerkingen en andere ornamenten met enorme esthetische mogelijkheden. Je kunt ze vinden met kleurrijke details, die gemakkelijk in een decoratieve en een minimalistische stijl kunnen worden geïntegreerd.

Grote duurzaamheid

Aluminium deuren zijn een geweldige investering omdat het een duurzaam materiaal is, dat na verloop van tijd niet zal gaan roesten of kapot zal gaan. Het is zelfs bestand tegen weersinvloeden of extreme en variabele klimaten.

Wat zijn de beste keuzes bij aluminium deuren?

Aluminium deuren zijn bestand tegen corrosie en klimaatschommelingen. Dit maakt ze ideaal voor de entree van het huis.

Zowel buiten- als binnendeuren bepalen meerdere aspecten van het huis. Enerzijds zijn ze veilig genoeg om de ingang van het huis te beschermen. Aan de andere kant spelen ze vanuit esthetisch oogpunt een fundamentele rol.

aluminium buitendeur

Bij Domadeco hebben we bijvoorbeeld de LIM Basic deur beschikbaar. Een massieve aluminium voordeur, die opvalt door zijn sobere stijl. Het biedt superieure thermische isolatie zodat iedereen thuis kan genieten van de warmte, zonder het ongemak van overmatige hitte of kou.

Om de veiligheid van de deur te vergroten, is er een scharnierbeveiliging tegen diefstal ingebouwd. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de installatie omdat deze op het frame is gemonteerd klaar is om te worden geïnstalleerd.

Aluminium doorloopdeuren zijn ideaal voor huizen, die een verbinding nodig hebben tussen het interieur en elke buitenruimte van het huis. In sommige gevallen moet de ingang beschut zijn en tegelijkertijd thermische en natuurlijk akoestische isolatiebescherming bieden.

Het esthetische aspect van aluminium deuren is ook belangrijk omdat het de algehele uitstraling van de gevel van het huis of het gebouw versterkt.

Als je een onderscheidend tintje aan het terras of een doorgangsruimte van het huis wilt geven, worden aluminium vouwdeuren aanbevolen. Ze openen en sluiten gemakkelijk, laten natuurlijk licht in huis en zijn zeer esthetisch.

Aluminium deuren hebben elementen die, naast het vervullen van een specifieke functie, in lijn moeten zijn met de algehele esthetiek van de ruimte. Enkele van deze elementen zijn de handgrepen en de knoppen. Je kunt ze van klassieke tot de meest eigentijdse ontwerpen krijgen.

Handgrepen en andere aluminium deuraccessoires moeten harmoniëren met de gevel en de rest van de deur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zilver, goud of zwart. Ze hebben ook geïntegreerde beveiligingssystemen.

Wanneer je je huis een onderscheidend tintje wilt geven, kun je kiezen uit één van de aluminium deuren, die bij Domadeco verkrijgbaar zijn. We hebben adviseurs, die je graag helpen bij het kiezen van de ideale deur voor jouw pand.