Voorkom zonder extra producten dat je hond aan je deuren gaat krabben

Het is noodzakelijk om goed voor de deuren van je huis te zorgen, zodat ze er altijd perfect uitzien en hun oorspronkelijke ontwerp behouden. Ze zijn belangrijk omdat ze je huis helpen om een betere harmonie, bescherming of stijl te krijgen. Wat gebeurt er als je geliefde huisdier ze beschadigt door eraan te gaan krabben? Natuurlijk verslechteren de deuren dan. Wij leggen je uit hoe je kunt voorkomen dat je hond aan de deuren gaat krabben.

Tips om te voorkomen dat de hond aan de deuren gaat krabben
Honden vertonen als ze opgroeien vanwege hun dierlijke instinct een ander gedrag. Sommige van die gedragingen zijn ongepast omdat ze kunnen vertonen als ze angstig of wanhopig worden. Die gedragingen zullen je verdrietig maken omdat ze de dan aan de deuren kunnen gaan krabben of er een puinhoop van kunnen maken. Vermijd dat gedrag met deze tips.

Voed de hond goed op
Zodra de hond bij je thuis is aangekomen, moet je hem op de beste manier opvoeden. Leer hem geleidelijk aan om geen chaos te veroorzaken en goed naar je te luisteren. Als de hond echter al schade aan je deur heeft veroorzaakt, is er geen weg meer terug. Je moet de deur dan vervangen voor een stevig en kwalitatief goed exemplaar en dan moet je opnieuw met het opvoeden beginnen.

Dus als je deur is beschadigd en je wilt deze vervangen, dan bieden wij je de beste opties. Vergeet niet dat onze deuren door ervaren ambachtslieden zijn gemaakt. Ze zullen je niet alleen van dienst kunnen zijn als je de deur wilt vervangen omdat deze verslechterd is, maar ze zullen ook van dienst kunnen zijn als je je ruimte opnieuw wilt inrichten.

nieuwe buitendeur

Een aparte ruimte voor de hond inrichten
Het is essentieel dat je een aparte ruimte in je huis exclusief voor je hond inricht. Hierdoor zal hij voelen dat dit zijn eigen omgeving is en dat hij niet naar andere ruimtes hoeft te gaan of iets hoeft te beschadigen. Daarnaast is het raadzaam om hem ook wat speelgoed te geven zodat hij zich kan vermaken. Dit zal slecht gedrag voorkomen.

Laat hem wennen aan het alleen zijn
Het is normaal dat je op bepaalde tijden niet thuis bent vanwege je werk of omdat je boodschappen moet doen. Vaak zorgt dit ervoor dat de hond een agressieve houding aanneemt als hij zich eenzaam voelt. Maar je moet hem op je afwezigheid voorbereiden en hem trainen om alleen te kunnen zijn. Laat hem langzaam aan deze situatie wennen.

Ga met de hond wandelen om hem te kalmeren
Natuurlijk wil je je huisdier altijd knuffelen en aaien. Soms moet je het echter maar met mate doen. Als hij voelt dat hij altijd het middelpunt van je aandacht is, zal hij van streek zal raken wanneer je er niet bent of hem niet kunt verwennen. Om zijn woede te tonen, zal hij dan aan de deuren gaan krabben.

Toon hem dus niet zo vaak of op elk moment van de dag jouw interesse, ook al is dat misschien moeilijk. We raden je aan om even met hem te gaan wandelen om hem te kalmeren en gerust te stellen. Deze methode werkt vooral wanneer je je huis moet verlaten. Je kunt hem enkele uren voor vertrek uitlaten.

Neem discreet afscheid en verwelkom hem niet te uitbundig
Als je je huis verlaat, raden wij je aan om geen uitgebreid afscheid van je hond te nemen als hij jankt. Blijf niet minuten lang dralen voordat je vertrekt. Dit is beter omdat hij bij je wil blijven en wanneer hij merkt dat je er niet bent, zal hij van streek raken. Eén van de eerste acties, die hij zal ondernemen, is aan de deuren gaan krabben.

Hetzelfde geldt voor wanneer je terugkeert. Maak geen ophef of laat niet met veel tamtam weten dat je weer terug bent. Als je dat doet, kan hij elke keer tegen de tijd dat je thuiskomt angstig worden. Ga naar binnen en wacht een paar minuten nadat hij je heeft gezien voordat je hem gaat begroeten.

Kalmeer hem met muziek
Een andere manier om hem te kalmeren, hem te laten wennen aan het alleen zijn en te voorkomen dat hij aan de deuren gaat krabben, is door muziek aan te zetten. Zoek naar rustgevende ritmes en melodieën en laat het zachtjes door het huis klinken. Het idee is dat je hem zo kunt leren om het grootste deel van de tijd kalm te zijn en zich goed te voelen als hij alleen is.

Verander de routine
Doe niet altijd dezelfde activiteiten voordat je weggaat. Je puppy leert ze dan en als hij ziet dat je die routine doet, zal hij begrijpen dat je weggaat. Verander je gewoonten zodat hij ze niet associeert met je vertrek. Al deze tips kunnen je helpen om te voorkomen dat je hond aan de deuren gaat krabben.

Kies de deuren die je nodig hebt
Wil je graag nieuwe deuren? Kies ze dan volgens je behoeften. Kies uit de beste materialen. Ook kun je uit meerdere kleuren, hoogtes en modellen kiezen. Er zijn veel opties zoals deur met linker zijlicht, garagedeur, enkele voordeuren, enkele deur met zijpanelen & dubbele deuren.